Категории
 
 
 
 
 

  

 
 
Универсални и удобни - колани Byen и Cobra

Универсални и удобни - колани Byen и Cobra

Когато се каже екипировка или EDC ,повечето хора се сещат за неща като раница, обувки, фенерче или нож. Но едно нещо често се забравя. Приличен колан, който да държи всичко това заедно. Днес ще разгледаме два удобни елемента, подходящи за различни приключения и ежедневни ситуации. Пластмасовият Byen и металният Cobra.

"Простотата е безкрайно съвършенство. Съвършенството е безкрайна простота. , Леонардо да Винчи

Прочетете още
Не можете да спрете развитието - новото поколение на фара HM61R Amber V2.0

Не можете да спрете развитието - новото поколение на фара HM61R Amber V2.0

Ако се вслушате в съветите на потребителите, скоро ще стигнете до момент, в който едно поколение ще трябва да отстъпи място на друго. Накратко, развитието върви със собствени темпове, а опитът от реалната употреба ще ви разкрие това, което много пъти дори виртуалните графики и изчисления няма да ви покажат. В света на фенерите това важи с двойна сила, особено когато говорим за един от лидерите в областта на външното осветление - Fenix. Ето защо по-старото отстъпи място на по-младото, за да заеме своето място в светлината на прожекторите, и така днес можем да ви представим емблематичната челна лампа Amber в ново и подобрено поколение - HM61R Amber V2.0.

"Никога не се превръщайте в експерта, който смята, че вече няма нужда да развива своите знания. Мислете за живота като за едно безкрайно обучение." Денис Уейтли

 

Прочетете още
Раница Waragod Soldat L - практичен обем на разумна цена

Раница Waragod Soldat L - практичен обем на разумна цена

Раници. Една безкрайна тема, която е част от всяка мисия или пътуване. И това е тема, която е повече от оправдана. Начинът, по който сте в състояние да пренасяте екипировката си, определя не само личния ви комфорт или организацията на екипировката, но често и самата дестинация на пътуването ви.

Затова днес ще ви представим един удобен работник от работилницата на Варагод. Една раница, която запълва пространството между малките градски раници и големите експедиционни раници - Waragod Soldat L.

 

'Пътувайте там, където wifi е слаб. Ще бъдете възнаградени със силни преживявания ,,

Прочетете още
Maniago - сърцето на италианските ножове

Maniago - сърцето на италианските ножове

Средновековни сгради, семейни кланове, работилници, пълни със занаятчии, които създават метални изделия, разказващи истории. Не става дума за града на джуджетата от книгата на Дж. Толкин, макар че с подходящото въображение той би могъл да се превърне в шаблон. Говорим за град, скрит сред планинските потоци. Място, пълно със семейни фирми, художествени работилници и най-вече място, известно със своите остриета, които са сред най-добрите в Европа и света - северноиталианското градче Маниаго.

Прочетете още
Светлина в края на цевта - фенерче за оръжие Fenix GL22

Светлина в края на цевта - фенерче за оръжие Fenix GL22

Влизате в стаята. На пода има останки от счупена врата и парчета стъкло. От задните стаи се чуват звуци на насилие. Това е като нещо от екшън филм. Но реалност за тълпите от хора, които защитават семействата си по време на насилствено проникване или за рутинна смяна на хиляди полицейски служители.

Каквато и да е причината, поради която сте попаднали в подобна ситуация, тактическото предимство може да формира тънката граница между успеха и провала, между живота и смъртта. То може да бъде под формата на добра осведоменост за ситуацията, ясно обозначена цел и обезвреждане на нападателя, без да се налага да стреля. Всички тези аспекти могат да бъдат намерени в малка опаковка от популярната и доказана марка Fenix. Затова днес ще разгледаме светлината за оръжие GL22.

" Светът е опасно място.Не заради хората, които са лоши, а заради добрите хора, които просто стоят отстрани и не правят нищо по въпроса. , Алберт Айнщайн

Прочетете още
Тестване на челника WARAGOD ISAK

Тестване на челника WARAGOD ISAK

Aко прекарвате много време в oткрит или хълмист пейзаж, също като мен,със сигурност се сещате за една досадна ситуация. Челникът се счупва, изхабява му се батерията и нямате резервни батерии или просто го забравяте, когато си събирате багажа у дома. 

За такива случаи имам в багажа прост заместител. Oбичаен челник от едва 150 лумена на AAA батерии. Tова обаче не винаги е достатъчно. Затова търсих челник нa aкумулатор 18650, който предлага по-висока мощност и дължина на светлината. В случай на нужда бих могъл да го използвам и за моя къмпинг фенер Fenix CL26R. 

Kъде обаче да намеря достатъчно мощен и устойчив челник, който да не ми изпразни касата? Oтговорът се намира във Waragod и се нарича Isak.

Прочетете още
Компас - пълно ръководство за всеки

Компас - пълно ръководство за всеки

Ако ще ходите сред природата на преход, разходка, къмпинг, при задължителната екипировка със сигурност не трябва да липсва компас. Прочетете как да използвате компас, ползите от него, минусите и основите, които ще ви трябват при работата с него.

Прочетете още
Тестване на фенерчето Fenix TK16 V2.0

Тестване на фенерчето Fenix TK16 V2.0

Tъмнината е плашеща за повечето хора и те избягват да се движат в нея. Сенките и звуците, пълни с неизвестност, събужат в нас първичен страх, наследен от нашите предци, живели в пещери. От другата страна обаче стоят лесничеите, изследователите на природата, спасителите и въоръжените сили, за които тъмнината e работна среда, не по-различна от светлия ден за обикновените хора. Tези хора имат специфични нужди, които трябва да се познават в детайли. Марката Fenix ги разбира много добре, благодарение на което е създала ръчното фенерче модел TK16 V2.0, предназначено най-вече за въоръжените сили, но не само за тях. Затова, че става дума за нещо много повече от ръчно фенерче ще ви разкажем в статията.

Прочетете още
7-те най-известни модела камуфлаж в света

7-те най-известни модела камуфлаж в света

С камуфлажното облекло, по-просто казано камуфлаж, по-голямата част от нас се среща всеки ден. Независимо дали става дума за работа, хобита или просто като част от нашия стил и начин на себеизразяване. Моделите, отначало създадени за нуждите на въоръжените сили, с времето се разпространяват и между феновете на еърсофта, рибарите, ловците или в своята специфична форма като вдъхновение за т.нар. street wear (улично облекло). Знаете ли обаче как и кога са възникнали? Ще погледнем към най-често срещаните камуфлажи и историята на тяхното възникване от по-близо.

Прочетете още
Тестване на обувки - Salomon Forces Speed Assault 2

Тестване на обувки - Salomon Forces Speed Assault 2

Когато става дума за екипировка съм традиционалист и харесвам простотата. Не бягам обаче от модерните технологии и иновативния подход. Когато получих възможността да тествам един от най-новите продукти на френската аутдор марка Salomon, модела Speed Force 2, не можех да откажа. Първите бройки навлязоха в Словакия едва преди няколко месеца, така че това е една гореща новина.

Прочетете още
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пълна (десктоп) версия